tiistai 23. lokakuuta 2012

Leipomista

Heippahei! :) Tänään aamu kului suurimmaksi osin leipomisen merkeissä. Lasten vakiotoive leipomusten suhteen on suklaakakku, joka hupeneekin yleensä jo saman päivän aikana. Tykkään tästä reseptistä itsekkin, koska kakku ei jää niin kuivaksi kuin kuivakakut yleensä.


Suklaakuivakakku:
4 munaa
2,5dl sokeria
175 g voita
vajaa 4dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa
150g suklaata

Aloita vatkaamalla munat ja sokeri. Tässä vaiheessa kannattaa olla kärsivällinen, jotta taikinasta tulee tarpeeksi kuohkea. Lisää sekaan kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.
Pilko suklaa ja lisää taikinaan.

Voitele ja jauhota vuoka huolella.


Laita kakku uuniin 170`asteeseen, ihan uunin alimmalle tasolle jottei pinta pala. Paista n.45-50min.

Kakun kannattaa antaa jäähtyä hyvin ennen kumoamista, ettei se sorru.


Monen kokeilun jälkeen totesin, että paras suklaa tähän kakkuun on maraboun maitosuklaa. Välillä käytän vaihtelun vuoksi lisänä myös valkosuklaata tai daimia.

Kyllä tällä kakulla suklaanhimot kaikkoavat, niin lapsilta kuin aikuisiltakin :)
Maistuvia päiväkahvihetkiä!
M


"Money Can't Buy Happiness But It Can Buy Chocolate
                                               Which is Kinda The Same Thing.." :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, ilahduta minua kommentilla lähtiessäsi! :)